Hiermee geven wij u opgaaf van ons afwerpterrein te ZWOLLE, wat tevens ook als springterrein kan worden gebruikt. (Kring II, District Centraal Overijssel).
Het errein is groot  ruim 1 km vierkant en gezien van het vierkant bevindt zich het middelpunt hiervan ook in het midden van het vierkant begrensd door de lijnen horizontaal: 58-59 en verticaal 19:20.Verder kan het bepaald worden door een lijn te trekken vanuit de toren van Hasselt in Z.W. richting en gemeten op het Bezard kompas (welke een gradenboog heeft van 64 graden en loopt over N.O.Z.W -N met 36½
graden en een lengte van 4½ km heeft.
2 de. Vanuit Mastenbroeker kerktoren een lijn Z.O. richting met 22 graden en 3 km lang.
3 de. Vanuit de kerktoren van Zalk: 6 graden N.O. en lang 5½ km
4 de. Vanuit Zwolle centrum (Peperbustoren) 59½ graden N.N.W. en lang 5¾ km.

Mochten er springers komen dan kunnen deze vanuit dit terrein loopen zuiver in Oostelijke richting en gemeten vanuit het middelpunt van het terrein: 1 km lang. Zij kunnen zich melden bij de boerderij "Ruimzichthuis", hetwelk als zoodanig ook op de stafkaart bij de halte Ruimzicht voorkomt.
Mochten zij iets meer N.O. loopen dan komen zij bij Pelleboer. Bij beide boeren kunnen zij zich melden onder het wachtwoord "de Boer" Bovendien is er vanaf heden iedere nacht een dubbele wacht van ons aanwezig, welke het terrein steeds in de gaten houdt. Verder is de geheele omgeving daar safe en kan men overal wegkomen. Luchtafweer is daar nergens aanwezig, ook niet in de omgeving.
Verder hebben wij hier een sterkte van ongeveer 600 manschappen en verdeeld over de volgende objecten:
IJsselbrug, zoowel voet- en spoorbrug, Spoolderbrug, viaduct bij Engelsche werl, pompstation waterleiding, spoorwegen, IJsselcentrale, welke zorgt voor stroom van 3 provincies, gasfabriek, telefooncentrale, watertoren, katheek G.A.B. terwijl wij een stoottroep van ongeveer 60 man in reserve houden. De laatste is een zogenaamde mobiele garde, welke op dreigende punten direct wordt ingezet. Onze bewapening van heden is zeer slecht. Wij hebben ongeveer 20 revolvers, waaronder een paar pistolen en verder nog 4 zware Amerikaanse vliegtuigmitrailleurs met 2000 patronen.
Verder is onze estafette-dienst wat misgeloopen, omdat alles op straat werd opgepikt; ze hebben er 3000 opgepikt, maar wij hopen het vanaf heden weer goed te kunnen volbrengen.
Het nieuwe koeriersadres is: A. Nieuwpoort. Leliestraat 80 en is gelegen in wijk Assendorp.


                                                                                                             Earring
w.mugge@home.nl
Opgave droppingsveld Earring bij Zwolle